روزنامه آفتاب یزد در خبر مربوط به آغاز نصب 6 هزار سانتریفیوژ در تاسیسات هستهای نطنز، در خواست اشتاین مایر برای همکاری ایران با جامعه بین المللی را مطرح کرده و آورده است فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر امور خارجه آلمان نیز در ادامه واکنشها به این خبر، از ایران خواست با جامعه بین المللی همکاری کند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، اشتاین مایر در بیانیهای اظهار داشت: بیانیه رئیس جمهور ایران شدیدا من را نگران میکند. وی تأکید کرد که تنها یک رفتار مساعد و همکارانه از سوی ایران میتواند مسیر مذاکرات را باز کند. وی همچنین از ایران خواست نگرانی جامعه بین المللی را جدی بگیرد و سرانجام غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق در آورد!
در جواب این خواسته آقای اشتاین مایر شایسته بود مسؤولان روزنامه آفتاب یزد به مطالب ذیل توجه داشته و به آن اشاره میکردند:
الف. رهبر انقلاب اسلامی در دیدار پرشور هزاران نفر از دانشجویان دانشگاههای یزد در 13/10/86 با اشاره به شادمانی و خرسندی عمیق ملت ایران از پیشرفتهای عظیم هستهای فرمودند: پیشرفتها مایه تقویت اعتماد به نفس ملی است؛ اما بعضی افراد، نظام و دولت را برای همین پیشرفتها به چالش میکشند و خواسته یا ناخواسته برای تضعیف اعتماد به نفس ملی تلاش میکنند که ملت باید مراقب این گونه رخنهها باشد.
حضرت آیت ا... خامنهای با اشاره به فرآیند عقب نشینی در برابر خواستهای هستهای دشمن درچند سال قبل افزودند: البته این فرآیند به ملت ایران و افکار عمومی جهان نشان داد که وعدههای غرب توخالی است؛ چرا که تعلیق موقت و داوطلبانه ایران ، با سوءاستفاده دشمنان در حال تبدیل شدن به حذف فعالیتهای هستهای در کشور بود که بنده همان موقع تاکید کردم اگر روند مطالبه پی در پی طرفهای هستهای ادامه یابد وارد میدان میشوم که این کار انجام و روند توقف فعالیتهای هستهای به روند پیشرفت هستهای تبدیل شد.
ب. ایران در 3 سال گذشته رفتارهای مساعد و اعتماد برانگیزی داشته و حال نوبت غربیها است تا اعتمادسازی و حسن نیت خود را در قبال تهران نشان دهند. در ادامه به بعضی از عکس العملهای آنها در قبال مساعدت ایران (به بیان جواد وعیدی معاون بینالملل شورای عالی امنیت ملی که یکشنبه 25 فروردین در جمع دانشجویان علم و صنعت مطرح شده) اشاره میکنیم:
1.در دولت قبلی معاهده سعدآباد را نشانه اعتمادسازی ما دانستند اما در مقابل اقدامات اعتمادساز ما تنها عکسالعمل آنها این بود که ایران را جزو محور شرارت قرار دادند.
2. غربیها یک روز میگفتند شما ابهامات گذشته را حل کنید پرونده هستهای شما پایان مییابد؛ اما هر روز موضوع جدیدی را مطرح میکردند. ما در آژانس یک مدالیته و طرح کاری برای حل همین موضوعات گذشته پیشنهاد کردیم تا این مسائل باقی مانده را حل و فصل کنیم، اما در شرایطی که ما نشان دادیم اراده به اعتمادسازی داریم آنها مدام بحث تحریم و قطعنامه شورای امنیت را مطرح کردند.
3. در اجلاس ماه مارس آژانس صبح در وین آقای البرادعی گزارشی از فعالیت ایران ارائه داد و اعلام کرد مسائل میان ایران و آژانس حل شده است؛ اما عصر آن روز در نیویورک اتفاق دیگری افتاد و برای ایران قطعنامه صادر کردند.
4. ما شش موضوع باقی مانده را براساس توافقنامه با آژانس پاسخ دادیم ، اما آنها جواب این حسن نیت را با صدور قطعنامه دادند.
5. مشکل آنها این است که ما هر موقع قدمی برای حل موضوع برمیداریم تفسیر آنها این است که ایران عقبنشینی کرده و تلاشهای ما برای اعتمادسازی را ناشی از ضعف ما میدانند. این قاعده باید شکسته شود. در هر مرحلهای ما هر ابتکاری داشته باشیم آنها نه تنها استقبال نمیکنند بلکه میگویند فشارهای غرب باعث عقبنشینی ما شده است.
کلمات کلیدی: